• 31 Aug 16
  • Posted by PartiumiMagyarNapok
  • Comments

10 nap, 150 program, 70 000 látogató - véget értek a 15. Partiumi Magyar Napok

„Véget értek a 15. Partiumi Magyar Napok rendezvényei, ismét sikerült bebizonyítanunk azt, hogy a PMN a régió legjelentősebb és legszínesebb rendezvényévé nőtte ki magát az évek során“ – erről és további érdekes információkról tájékoztatták ma a sajtó képviselőit a PMN szervezői.
Stier Péter főszervező elmondta: mindent összevetve az egyik legsikeresebb PMN volt az idei, amit a számok igazolnak a legjobban, hiszen a rendezvény 10 napja alatt közel 70 000 ember volt kíváncsi a különböző kulturális és művészeti programokra. Köszönet illeti a támogatókat és a társszervező civil szervezeteket, médiapartnereket, de a legnagyobb hálával mégiscsak a közönségnek tartoznak a szervezők, akik évről évre többen látogatnak ki a Partiumi Magyar Napok rendezvényeire. Stier Péter ugyanakkor hozzátette: idén jelentős számmal vettek részt a PMN programjain a román ajku lakosság tagjai is, ami szintén hatalmas pozitívumként értékelhető.
Szőcs Péter, a szervező Identitas Alapítvány elnöke ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy idén egy 360 fős reprezentatív közvéleménykutatás is zajlott a PMN 10 napja alatt, mely alapján elmondható, hogy a résztvevők 65 százaléka teljes mértékben elégedett volt a rendezvénnyel, 33 százalék nagymértékben volt elégedett és csupán 1,6 százalék az az arány, aki szerint van még hova fejlődni. A legnagyobb érdeklődés ezúttal is a nagykoncertek (R Go, István, a király, Magna Cum Laude) iránt volt, de jelentősen nőtt a különböző színházi előadások és komolyzenei koncertek nézettsége is. Szőcs Péter az elégedetlen kritikákkal kapcsolatban megjegyezte, a negatív kritikából lehet a legjobban építkezni, így ezeket is szem elött tartják a jövőre nézve.
A mai sajtótájékoztatón a főszervezők mellett részt vett Kereskényi Gábor polgármester is, aki elmondta: a legtöbb negatív visszajelzés a PMN idei 10 napossá „nyúlásával” kapcsolatban érkezett, ezen a szervezőcsapat jövőre a vonatkozó konklúziókat levonva, valószínűleg változtatni fog. A polgármester hozzátette: mindent egybevetve egy nagyszerű rendezvénysorozatnak lehettünk részesei, jövőre pedig újult erővel, még színvonalasabb programokkal ismét együtt tehetjük a Partiumi Magyar Napokat a régió legszínesebb rendezvényévé.

Közönség (Fotó: Czinzel László)