Everdance táncszínházi műsor

2012. augusztus 22. - szerda

21:30 óra

Helyszín: a szatmárnémeti tűzoltótorony körüli tér

A táncszínház hivatalos internetes oldala

Az Everdance Táncszínház 2007. nyarán alakult azzal a céllal, hogy a társulat táncosai egyedi, igényes és mégis szórakoztató, a mai igényeknek is megfelelő táncművészetet mutathassanak meg . Az Everdance-ben megtalálható minden, ami tánc, minden, ami zene, minden, ami élet, lüktetés. Az Everdance bátran, de nem tolakodóan, látvány-, hangzás-, és ritmusvilágában egyedülállóan gazdagon ötvözi a magyar néptánc, a step, a balett, a jazz, a társastánc, show tánc elemeket.

Alapítója Takács Péter, akinek magas szintű táncos képzettsége és múltja a budapesti Experidance Táncszínházhoz épp úgy kötődik, (számos főszerep) mint a 4 For Dance tánccsoporthoz, vagy éppen a Nyíregyházán nagy sikerrel játszott Kalózok című produkció koreográfusi munkálataihoz.  Ebben segítenek neki társai, barátai, tanítványai, igényesen megkoreografált táncukkal hódítják meg a nézők szívét estéről - estére. Népszerűségük miatt sok fiatal szerette volna megismerni, illetve megtanulni az everdance stílust, és jelentkezett társulatukba, és ezáltal a társulatuk 35-40 fős nagyszínpadi létszáma mára már lehetővé tette, hogy egész estés 2x 45 perces műsort is készíthessenek.

Társulatuk repertoárjában szerepel egyfajta világutazás táncban elbeszélve, melyben kellő finomsággal ötvöződik az autentikus néptáncra épített Kalotaszegi legényestől kezdve, a sztepp kemény kopogós ritmusán keresztül, a balett finom mozdulatain át, de akár a cigánytáncok táncra buzdító motívumait is bemutató everdance stílus.

Táncszínházi műsorunkban a tánc nyelvén beszélik el, hogy van együtt létjogosultsága a minden szépséget magában rejtő magyar autentikus néptáncnak, és a közönség közelibb, a mai kor emberének tetsző ritmusvilág keveredésének.Társulatuk célkitűzése, hogy a magyar autentikus néptánc világát a kor szellemének megfelelően, ízlésesen átalakítva látványban, ritmusban közönség közelibbé tegye, ezáltal ismertetve meg a világot a magyar tánc, csak a magyarokra jellemző színes és kifejező világával.

Fotó: Czinzel László