Magna cum Laude koncert zárta a 15. PMN-t

Magna cum Laude koncert (Fotó: Czinzel László)

Véget ért a 15. Partiumi Magyar Napok, amelyik utolsó napján is tombolt a jókedv, rotyogtak a bográcsok, életre keltek a faragott játékok és több ezer ember szívét dobogtatták meg a várva várt fellépők.
A Partiumi Magyar Napok tízedik napja is aromás illatokkal, a bogrács körüli sürgés-forgással indult. Kis kukták, szakácsok és kibicek főzték a halászlét a Kossuth-kertben, míg a legkisebbek a soron következő bábelőadásra vagy a falovacska nyerítésére vártak. A szabadtéri népi játékok, a hétpróbás vetélkedők és a commedia dell'arte-s figurák minden kis apróságot levettek a lábáról. De a felnőtteknek is jutott a társasból és a hétpróbából a késő délutáni órákban, ők a sörivó versenyen bizonyíthattak pohárfogó kreativitásból és gyorsnyelés technikából, valamint állóképességből. Mire meglett a verseny győztese addig a Kossuth-kerti színpad előtti tér is megtelt a mátészalkai Talán Teátrum kiskoncertjére.
A közönség nagy tapssal fogadta Dolly Roll koncertjét, aki a tőle megszokott vagánysággal, óriási energiával és bájjal ismét elbűvölte és rock and rollra hívta a szatmári közönséget, akiket nem kellett túl sokat bíztatni…
A hipnotizőr-királyok, az Intim Torna Illegál buliján elszabadult a táncoló lábak sokasága és mindenki hangosan skandálta, hogy Vágjál lyukat a kádba! A koncert végéig pedig az idősebbek is megértették az olykor abszurdnak ható, de mély igazságtartalommal bíró dalszövegeiket, amelyeknek a nyitja lényegesen egyszerű, mindössze a ritmust kellett felvenni és így a zene átfolyhatott mindenkin.
A 15. Partiumi Magyar Napokat a Magna Cum Laude koncertje koronázta meg az Újfőtéren, ahol több mint hétezren kínálgatták, kóstolgatták és énekelték meg annak módja és rendje szerint a pálinkát, majd emlékeztek meg szeretett főnökükről.  A Magna Cum Laude pedig ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül ők a jelenkori magyar rockzene koronázatlan királyai. A gyulai srácok pedig mindezek mellett lokálpatriotizmusból is tízesre vizsgáztak, hiszen az élő koncert kellős közepén köszöntötték olimpiai aranyérmes párbajtőrvívónkat, Simona Popot. A közönség pedig hálás volt ezért is, és azért a mérhetetlen szeretetért, amivel a Magna viszonyul a szatmáriakhoz.
A Pálinka dallal és a Magna cum Laude koncerttel pedig véget ért az idei, 15. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat. 10 nap, több mint 150 rendezvény, 15 helyszín, közel 70,000 látogató... úgy gondoljuk, ezek a számok mindennél többet mondanak. Köszönjük Szatmárnémeti. Jövőre újult erővel, rengeteg újdonsággal és természetesen a megszokott programokkal is vár ismét mindenkit a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat.

Magna cum Laude koncert (Fotó: Czinzel László)